A csodatevő tojás és egyéb potencianövelő szerek

Ezúttal - a Káma-Szútra és az Anangaranga című híres szerelmi tankönyvek szerzői - Vásztjájana és Kaljánamalla, valamint - a hasonló témájú Illatos kert tuniszi arab írója - Muhhamad-an-Nefzawi tanácsaiból és receptjeiből gyűjtöttem egy csokorra valót.

Indiában az erotika tudománya meglehetősen régi keletű, hisz Vásztjájana világhírű könyve a Káma-Szútra vagyis A szerelem vezérfonala, vagy A szerelem tankönyve, körülbelül a 3. században születhetett. Írója azonban utalást tesz arra vonatkozóan, hogy munkájában, átvette és felhasználta a régebben született művekben leírtakat is. A Káma-Szútrában az egyik fejezet a vágyfokozó szerek használatáról ad felvilágosítást.

„A szerelemkeltő és a nemi képességet fokozó szerek készítését az orvosi tudományból, az Atharva-Védából, a varázsmesterséggel ismerős egyénektől, rokonoktól és bizalmas barátoktól lehet elsajátítani. Nem szabad olyan szereket alkalmazni, amelyek kétségesek, az egészségre károsak, élőlények megölése árán nyerhetők vagy tisztátalan anyagokból készültek. Csak olyan szereket kell használni, amelyek senkinek rosszallását ki nem hívják, melyeket a jó barátok helyesnek találtak és a bráhmanok (hindu papok) áldásukkal szenteltek meg.”

Három javaslata - a sok közül - arról szól, miként fokozható a nemi képesség. Az egyik cukros tejben főzött kos-, vagy bakhere fogyasztását tanácsolja, a másik szerint tavasszal minden reggel meleg ghít, azaz olvasztott, tisztított vajat kell inni. A harmadikban pedig azt állítja, hogy az a férfi, aki a rizst és a verébtojást tejben megfőzi, majd ghít (tisztított vajat) és mézet ad hozzá, s ebből megiszik kellő mennyiséget, számtalan nőt tud kielégíteni. A szerző emellett a recepteket nagyon egészségesnek, erőt adónak és kellemetesnek is tartja.

Kaljánamalla, vagyis a Szép Malla könyvének címe Anangaranga, azaz „A Testetlen (vagyis Káma, a szerelmi játékok istenének) színpada”. Művét hűbérurának, Ládakhánnak írta. A mű eredetéről és a szerzőről mindössze annyit tudni, hogy valószínűleg a muszlim Lódi dinasztia (1490-1520) uralkodása alatt élhetett, (bár a Ládakhán nevet nem tudták azonosítani), s az író családja, a Kaljánamallák feltehetően Rádzsaszthán, vagy Gudzsarát valamelyik kis királyságának uralkodói lehettek.

Kaljánamalla könyvének egyes fejezeteit helyszíneknek, azaz szthaláknak nevezte el. A hatodik szthalában az izgatottság előidézéséről valamint a nemi képesség fokozásáról többek között azt írja, hogy „Keverjünk össze mézet, ghít agasztjafa (többféle növény lehet, például nektár, ambrózia) nedvével és tankanával (bórax vagy Feronia Elephantum gyümölcse). Ezzel kenjük be a szerelemoszlopot. Így a lányt izgalomba hozza a férfi. Aki lefekvéskor mézzel kevert porrá őrölt régi cukorból tamarindusz gyümölcsből és vjósából (három csípős fűszer - száraz gyömbér, hosszúbors, feketebors - keveréke) készített kenőccsel bekeni szerelemoszlopát, az előcsalja a nő szerelemvizét.” „Aki egy karsa (18,144 g) súlynyi madháhva (többféle növény neve: Bassia Latifolia, Jonesia Asoka Roxb. stb.) porát mézzel és ghível (tisztított vaj) összekeveri, az száz nőt is kielégíthet.” Egy másik tanács: „Vegyünk nappali lótusznedvet, adjunk hozzá azonos mennyiségben ghít (tisztított vaj), majd tízszeres mennyiségben tejet. Ezt mézzel és fehér cukorral együtt főzzük - íme a legkiválóbb erősítőszer.”

Az Illatos kert szerzőjéről, Muhammad an-Nefzawiról szintén meglehetősen hiányosak az ismereteink, mindössze egyetlen, - az előbb említett - könyve maradt fenn, melynek keletkezési ideje ugyancsak bizonytalan, a 15. század utolsó harmadára teszik. A könyv a muszlim vallású arab világ szerelmi életébe enged bepillantást. A házasság útján létrejött egyesülés vallási kötelezettség volt, Mózes parancsa, a „szaporodjatok és sokasodjatok” az iszlámban is érvényesül. A Korán szerint „Mikor egy férfi hitvesére néz, s az visszanéz reá, Allah kegyelemmel tekint le rájuk. Mikor megfogják egymás kezét, bűneik ujjaik között távoznak, mikor együtt hálnak, angyalok állják őket körül a földtől a mennyboltig. A kéj és a vágy olyan szépek, mint a hegyek. Ha a feleség viselős lesz, jutalma annyi, mint a böjté és a szent háborúé együtt.” (Léderer György fordítása)

Az Illatos kert bevezetőjében ez olvasható: „Hála légyen Allahnak, aki a férfiúi örömök forrását a nő hasadékába helyezte, és úgy rendelte, hogy a férfi dárdája nyújtsa a legnagyobb gyönyört a nőnek. Nem adatik meg a nőnek az öröm és a kielégülés, ameddig a férfi szerszáma belé nem hatol; és hasonlóképpen a hímtag sem ismer pihenést vagy nyugalmat, amíg be nem nyomul a rések résén át.”

Tojástartó tojássalA könyv utolsó – huszonegyedik – fejezete a tojás hasznáról a következőket írja:

„Tudd meg, ó vezír - Allah legyen kegyes hozzád -, hogy ez a fejezet sok olyan hasznos tanácsot tartalmaz, amelyek segítségével az egyesüléshez erőt nyerhetsz, ezért egyformán tanulságos olvasmány öregeknek és fiataloknak. Így szólt a bölcs és tudós sejk, korának legokosabb embere, aki jó tanácsokkal látta el Allah teremtményeit - hallgasd hát szavát:

Aki mindennap éhgyomorra tojássárgáját eszik - fehérje nélkül -, az fokozott vágyat fog érezni a közösülésre. Ha három napig ugyanezt eszi őrölt hagymával elkeverve, akkor hasonlóképpen heves vágyai fognak támadni.

Aki megfőzi a spárgát, azután vajban megsüti, majd ráüti a tojássárgáját és meghinti illatozó őrölt fűszerekkel, s ezt az ételt rendszeresen fogyasztja, annak felpezsdül a vére, fokozódik férfiereje és heves vágy ébred benne.

Aki az apróra vágott hagymát serpenyőbe teszi, majd illatos fűszerekkel ízesíti, s végül a tojássárgájával olajban megsüti, az szavakkal le nem írható férfierőre kap, ha több napon át eszik ebből az ételből.

Aki a teve tejét mézzel elkeverve rendszeresen fogyasztja, annak csudamód megnő férfiúi ereje, és hímtagja éjjel-nappal készenlétben áll.

Aki néhány napig tojáson, mirhán (illatos növény, drága füstölőszer), kínai fahéjon és borson él, annak megsokszorozódik nemző ereje, gerjedelme felfokozódik, és úgy érzi, hogy soha többé nem is tér nyugovóra.

Aki egész éjjel szeretkezni szeretne, de a vágy hirtelen tört rá, s már nincs ideje, hogy az imént említettek szerint kúrálja magát, az a következőképpen járjon el: Vegyen annyi tojást, amennyit csak meg tud enni, süsse meg friss vajon serpenyőben, majd adjon hozzá jó sok mézet és keverje össze. Egyen belőle egy kevés kenyérrel annyit, amennyi csak beléje fér, és hímtagja azon az éjjelen nem ismer majd nyugodalmat. Erről írta egy ismeretlen szerző a következő verset:

Abul-Hailúdzs tagja állva meredezett

Harminc kerek napig, mert sok hagymát evett.

Abul-Haidzsá pedig egyetlen éjszaka

Nyolcvan szűz leánynak lett a hites ura.

Tehette ezt azért, mert csak hommoszt evett,

S nem ivott rá mást, csak mézzel kevert tejet.

S ne feledd Maimúnt, aki bírta maggal,

Ötven éjjel s nappal köpült szorgalommal.

Nem volt megállása, folyvást nyomakodott,

S nem hogy belefáradt, de rátett tíz napot.

Maimún, a rabszolga, mást sohasem evett,

Mint tojássárgáját és puha kenyeret.”

(forrás: www.erzsebetrosta.hu)

A cikkeket a potencianövelő termékek szakértője, a MrPotencia.hu oldal tette közzé.