Tovább élsz, ha monogám vagy! +6 előnyöd származik belőle

Gyakori vélemény férfiak között, hogy nemünket „nem a monogám kapcsolatokra találták ki,” és nekünk ez „nem is éri meg.” Ezt a tételt megvizsgálta egy amerikai egyetem, és tanulmányukban közölték az eredményeiket. Láss csodát: az orvosok arra jutottak, hogy biológiailag is megéri a férfiaknak a párkapcsolat.

Tovább élsz

Az amerikai tanulmány arra jutott, hogy azok a férfiak, akik kapcsolatban élnek, egy évvel később halnak meg azon társaiknál, akiknek nincs stabil viszonyuk. Kétszáz férfit vontak be a kutatásba.  Az orvosok annak tulajdonították a nagy különbséget, hogy a kapcsolatban élő férfiak kiegyensúlyozottabbak, és biztosabban tekintenek a jövőbe.

Fittebb vagy

A kapcsolatban élő férfiak a tanulmány szerint – és a közhiedelemmel ellentétben – jobban ügyelnek kondíciójuk és testi épségük megőrzésére, mint az egyedülállók.  A kapcsolatban élő férfiak egészségesebben étkeznek, gyakrabban mozognak, és többször mennek testépítést végezni, konditerembe, vagy küzdősportot tanulni.

Kiegyensúlyozottabb vagy

Az elkötelezett kapcsolatban élő férfiak inkább hajlamosak nyugodtan viselkedni nehéz helyzetekben, mint az egyedülálló férfiak.  Pénzügyi nehézségek, vagy fenyegető helyzetek kialakulásakor ezek a férfiak higgadtabban, és racionálisabban döntenek, mint a szinglik.

Jobban kezeled a haragot

A monogám kapcsolatban élő férfiak könnyebben kezelik a haragot és a feltörő dühöt, mint az egyedülállóak.  Ezek a férfiak ritkábban kapnak irányíthatatlan dührohamokat, és nehezebb kihozni őket a sodrukból, mint a többi férfit. Az orvosok szerint egy, a biztonságérzet és a kiegyensúlyozott életmód által kialakult testi változásoknak köszönhető.

Biztosabb vagy a jövőben

Ezt talán nem is kell jobban megmagyarázni: egy olyan férfi, aki monogám kapcsolatban él, stabil életet vezet, és talán már gyermeke is van, nagyobb bizonyossággal tud a jövő elé tekinteni, mint egy szingli férfi.  Az egyedülálló előtt még ott van a nagy ő megismerése, a kapcsolat kialakítása, a próbálkozások, a hibák, a kibékülések, a gyerekvállalás és -nevelés…

Motiváltabb vagy

A stabil kapcsolatban élő férfiak motiváltabbak, és szívesebben mennek reggel munkába, mint az egyedülállóak.  Ezek a férfiak könnyebben kelnek fel reggel, jobban ügyelnek a személyes higiéniájukra, és kevésbé lesznek dühösek, ha dugóba kerülnek reggel a forgalomban (a felmérés erre is kiterjedt).

Kevesebb eséllyel élsz romboló szerekkel

A stabil kapcsolatban élő férfiak kevesebbszer nyúlnak alkoholhoz, droghoz vagy cigarettához, mint az egyedülálló férfiak. Azok a pasik, akik függők voltak, és ilyen állapotban kerültek komoly kapcsolatba, könnyebben is tették le a szereket, mint a szinglik.  Kapcsolatban élni tehát nem csak egy elkötelezést, és a csajozásról való lemondást jelenti, hanem a tanulmány szerint megannyi pozitív változást is az életben: a munkától, az egészségen át a nyugodtabb létig egyaránt.

(Forrás: men.hu)

A cikkeket a potencianövelő termékek szakértője, a MrPotencia.hu oldal tette közzé.